Vezetői képzések

A TRÉNING CÉLJA:

a vezetést mint kivívott (és nem kapott) szerepet művelni, a vezetői eszköztárat hatékony elemekkel tovább színesíteni gyakorlatokon keresztül, különféle vezetői helyzetekben. A 2 nap alatt olyan elméleti és gyakorlati ismereteket, sajátíthatnak el a résztvevők, melyekkel magasabb szinten lesznek képesek vezetői tevékenységet ellátni.

A KÉPZÉS CÉLJA:

A 4 elemből álló szituatív vezetés modell tudatosítása. A résztvevők megtanulják és begyakorolják (szituációs gyakorlatokon keresztül) a személyhez és helyzethez igazított rugalmas vezetési stílust és, hogy hogyan tudják csapatuk teljesítményét és eredményességét növelni és a beosztottaikat egyénre szabottan fejleszteni.

KÉPZÉS CÉLJA:

A menedzsment és a beosztott munkatársak közötti kihívásokkal teli környezetben lévő vezetői szint (művezetők, vonalvezetők, műszakvezetők) szerepének megerősítése. A fenti pozíciók betöltéséhez szükséges ismeretek és hasznos készségek elsajátítása. 

CÉLCSOPORT:

Olyan cég-, csoport-, projektvezetők számára ajánljuk képzésünket, akik újonnan szembesülnek a vezetői szereppel, feladatokkal és nincsen sok tapasztalatuk ezen a téren, ám nyitottak, tudatosságra törekvőek és fejlődésre vágynak.

Megbízóink visszajelzéseiből tudjuk, hogy nincs olyan terület egy vállalat és cég életében, amely olyan fontossággal bírna, mint a profitot napi szinten szem előtt tartó stratégiai tervezés. Annak a kérdésköre, hogy miképpen tervezhetünk az állandóan változó versenykörnyezetben és a rugalmasság mikor tud konstans kiaknázható eredménytényezőként a segítségünkre lenni, stabil szakmai alapokat kíván meg.

CÉLCSOPORT

Vezetői stresszkezelés kapcsán: olyan vezetők számára ajánljuk képzésünket, akik szeretnék nyugtázni a múlt megpróbáltatását. Mérleget szeretnének vonni az eltelt időszak nehézségeiről úgy, hogy szembe néznek az eltelt időszak legnehezebb, legstresszesebb eseményeivel és konfliktusaival és megkeresik ezek legjobb feloldását. Mindezt annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhetőek, vagy jelentős mértékben csökkenthetők legyenek.

TRÉNING CÉLJA

A vezetői készségek fejlesztése, gyakorlatokon keresztül, különféle vezetői helyzetekben. Vizsgálják át saját vezetői szerepüket és a gyakorlatban megvalósuló vezetési funkcióikat és feladataikat, szerezzenek ismereteket a csoportok működésére, működtetésére és az ehhez kapcsolódó vezetői feladatokra és technikákra vonatkozóan.