Kezdőlap » Képzések » Beszerzés, Logisztika » Összefüggések az Incoterms klauzulában

Összefüggések az Incoterms klauzulában

A képzés célja, hogy a vállalat által alkalmazott Incoterms „fuvarparitásokat” adójogi (beleértve az EKAER-t is), számviteli és vámjogi összefüggésekben mutassa be. Az Incoterms klauzulák polgári jogi (biztosítás, szállítmányozás, fuvarozás, terminálhasználat) illetve olyan egyéb jogi helyzeteket generálnak, amelyekben a közbenső, illetve a megelőző szerződésszegés, és károkozás döntő szerepet játszhat. Az Incoterms paritás kizárólag a vámjogba, illetve a nemzetközi biztonságvédelmi előírásokba ágyazottan értelmezhető, amely megváltoztatta az eladó, a feladó, a vevő és a címzett kötelezettségeit.

A tréningen részt vevők megvizsgálják a vállalati, illetve az üzleti partnerek által alkalmazott szerződéses feltételeket (paritásokat), föltárják azok kritikus pontjait, elemzik az okmányok kitöltéséből eredő problémákat (önadózásra vonatkozó engedély, AEO státusz elvesztése, büntetés, elkobzás stb.)

Ajánljuk ezt a képzést a gyártó, szállító szolgáltató vállalatoknak, amelyek közvetlenül, vagy közvetve Közösségi, illetve exportpiacokra termelnek, import áruk egyidejű feldolgozása mellett.

TEMATIKA:

  • A vállalat által választott Incoterms fuvarparitás adójogi következményei;
  • A klauzulából eredő számviteli feladatok (tulajdonjog-átszállás elhatárolása a kockázatátadástól, azaz a teljesítéstől, az árbevétel, az import keletkezése;)
  • Incoterms a vámjogban (Kockázatértékelés, Vámérték meghatározás);
  • Kártérítést eredményező kritikus szabályozatlanságok a szerződésben;
  • Büntetés kiszabásával együtt járó mulasztások főbb típusai

IDŐTARTAM: 1 nap

Szeretnék részt venni a tréningen.                                                          Szeretnék információt kérni a tréningről.