Mérések

MÉRÉSI MÓDOZATOK ÉS FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEK

A kompetencia-fogalom megfoghatóvá teszi a munkakörökhöz kapcsolódó elvárásokat, majd pedig leírhatóvá teszi az egyének különbségeit az adott munkakör megvalósításában. Mérési módozatok léteznek egyszerűek és összetettek is, a mérési eredmények pedig több mindenre felhasználhatók a tréning igények meghatározásától a munkaköri alkalmasság prognózisáig. A kompetencia fogalma kreatívan alkalmazható a HR mindennapi gyakorlatában.

MÉRÉSEINK CÉLJA: MINÉL OBJEKTÍVEBB KÉPET KAPNI A FEJLESZTENDŐ TERÜLETEKRŐL, HOGY A LEGRÖVIDEBB IDŐ ALATT A LEGJOBB EREDMÉNYT LEHESSEN ELÉRNI A FEJLESZTÉSEK SORÁN.


 

Szakmai módszertannal történő, pszichológiai megalapozottságú, részletes, többféle célra felhasználható kompetenciamérés. A kapott eredmények több területen felhasználhatóak: karrier és tehetség menedzsment, teljesítmény menedzsment, képzés, fejlesztés, toborzás, kiválasztás.

Cél: a munkatársak adott munkakörhöz szükséges kompetenciáinak felmérése, a fejlesztési fókuszterületek pontos megfogalmazása, előrelépési potenciál prognózisa.

Egy adott tréning résztvevői egyéni szinten nyilatkoznak a fejlesztési fókuszukról.

Cél: A megrendelt tréning specifikálása, testre szabása (pl. a témához illeszthető modulok beiktatása a résztvevők érdeklődése alapján)

A fejlesztendő kompetenciák csoport-szintű meghatározása.

Cél: A résztvevői kör, mint populáció kompetencia hiányosságainak feltárása és a szükséges tréning, fejlesztés meghatározása.